SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMALARI

Paylaş:
3.12.2020 / 13588 okunma
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA  DİŞ HEKİMLİĞİ UYGULAMALARI

Değerli Meslektaşlarımız,

Covid-19 salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasakları ile ilgili sizlerden sorular almaktayız.

30.11.2020 tarihinde yayınlanan İçişleri Bakanlığı Genelgesi ile 01.12.2020 tarihli İl Hıfzıssıhha Meclis kararında sağlık ve seyahat ile ilgili düzenlemeler yapılmıştır.

Bu süreçte, gerek kendimizin ve yakınlarımızın gerekse hastalarımızın ve toplumun sağlığının korunması ve salgındaki bulaş riskini en aza indirebilmek için tüm önlemleri alarak ve hastalardan HES kodu isteyerek tedavilerini sürdürmek ziyadesiyle önemlidir. (HES kodu nasıl sorgulanır?)

Meslektaşlarımızın açıklamış olduğumuz önlemleri alarak kliniklerinde bulunmalarında, TDB kimlik kartları ile dışarıya çıkmalarında bir sorun bulunmamaktadır.

Kliniklerimizde çalışan yardımcılarımızın sokağa çıkma yasağı olan saatlerde kliniğe geliş gidişlerinde klinikte çalıştıklarını belgeleyen imzalı kaşeli bir yazıyı ve sağlık kuruluşunda çalıştıklarına dair SGK dökümünün kaşeli imzalı örneğini yanlarında bulundurmaları sorun yaşamalarını engelleyecektir.

Randevulu hastalarımızın sokağa çıkma yasakları süresince tedavilerini sürdürmekte sorun yaşamamaları için kullanılabilecek dilekçe örnekleri aşağıdaki gibidir.

Yetişkin hasta dilekçe örneği için tıklayınız.

Çocuk hasta dilekçe örneği için tıklayınız.

Bilgilerinize sunar, sağlıklı günler dileriz.

Kocaeli  Dişhekimleri Odası
Yönetim Kurulu

Konu ile ilgili TDB Genelgesini indirmek için tıklayınız.